سوله سازان آسمان فلز

ساخت سوله صنعتی و انواع آن

سوله سازان آسمان فلز

زمان مطالعه 1 دقیقه

ساخت سوله صنعتی و انواع آن

ساخت سوله صنعتی و انواع آن

ساخت سوله صنعتی

ساخت سوله صنعتی فرآیندی است که طی آن سازه‌های فلزی بزرگی به نام سوله برای مصارف صنعتی ساخته می‌شوند. این سازه‌ها به دلیل سرعت ساخت بالا، انعطاف‌پذیری در طراحی و مقاومت در برابر شرایط مختلف آب و هوایی، انتخابی ایده‌آل برای بسیاری از صنایع هستند. سوله‌های صنعتی معمولاً برای کاربری‌هایی مانند کارگاه‌های تولیدی، انبارها، سالن‌های تولید و سایر تاسیسات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سازه‌ها از قطعات فلزی پیش‌ساخته‌ای تشکیل شده‌اند که در محل پروژه مونتاژ می‌شوند و می‌توانند در ابعاد و اشکال مختلفی طراحی و ساخته شوند. مزایای ساخت سوله صنعتی شامل سرعت ساخت بالا، هزینه ساخت نسبتا پایین، مقاومت بالا در برابر زلزله و سایر عوامل محیطی، و امکان سفارشی‌سازی برای نیازهای خاص هر پروژه است .


انواع سوله صنعتی بر اساس وزن

در این بخش به انواع سو‌له صنعتی از نظر وزن می پردازیم :


۱) سوله سبک

در سازه های صنعتی اغلب از سوله های سبک استفاده می شود که معمولاً از نوع خرپایی دو بعدی و سه بعدی هستند. سو‌له های سبک کاربرد بیشتری نسبت به نوع سنگین دارند و معمولاً می توان در همه جا از آنها استفاده کرد. معمولاً در سردخانه ها و گاوداری های صنعتی از این نوع سازه استفاده می شود. به سوله‌های سبک، سوله سبک خرپایی نیز گفته می شود. از آنجایی که این سازه ها به روش های جدید مهندسی طراحی می شوند، از پروفیل چهارگوش (ST37) تشکیل می شوند و استقامت بالایی دارند. در این سازه، مصرف فلز فولاد کمتر می شود و به همین دلیل دارای قیمت پایین تری است.


۲) سوله سنگین

سوله سنگین به دو دسته بتنی و فلزی تقسیم می شود که که زمان اجرای سوله فلزی سریع تر از بتنی است. زیرا در نوع بتنی حدود چند روز نیاز است تا بتن آماده شود. اما در نوع فلزی آن پس از آماده شدن شالوده (فونداسیون) سازه، می توان ستون ها و رفترهای سقفی و … را روی شالوده سوار کرد. اما به لحاظ قیمت، سوله فلزی قیمت بیشتری دارد زیرا از فولاد تشکیل می شود که قیمت فولاد در بازار کنونی ایران بیشتر از بتن می باشد. به همین دلیل اکثر افراد به سراغ سوله‌ بتنی می روند که برای مقاومت بالا از قطعه های تیر ورقی استفاده می شود تا استقامت بیشتر شود.


تفاوت های سو‌له سبک‌ و سنگین

سوله سبک از پروفیل های لوله ساخته شده و به همین دلیل وزن آن‌ها نسبت به دیگر روش ها کمتر است. در مقابل مقاومت سوله سنگین پایین نیست. البته سوله‌های سبک با روش های خرپایی ساخته می شوند. اما معایب سوله سبک بیشتر در زمینه قیمت ساخت آنها در ابعاد خاص و محدود است. ضمن اینکه گاهی استفاده از مصالح سبک و مقاوم می تواند موجب بروز ضررهای مالی برای کارفرما شود.


ساخت و نصب سو‌له

زمانی که طراحی سازه به اتمام رسید، مرحله ساخت اجزا شروع می گردد و پس از ساخت مقاطع، نصب آن آغاز می شود.


ساخت انواع سوله سبک و سنگین شامل مراحل زیر است:


  • طراحی سوله: شامل ابعاد و تعداد دهانه ها، نوع خاک، پوشش دیوار  و سقف، شیب سقف، ارتفاع، محاسبه نیرو و بارهای وارده با رعایت اصول طراحی سو‌له
  • اجرای پی: این مرحله از تعدادی مراحل دیگر تشکیل شده که بدون توجه به اجرای صحیح آن، امکان ایجاد خسارات جبران‌ناپذیری را در پی خواهد داشت.
  • تولید سوله: شامل برشکاری قطعات و مونتاژ آن‌ها، جوش‌کاری، تمیزکاری و رنگ‌کاری آن است. ایجاد هر تغییری در هر کدام از این مراحل، در قیمت آن تاثیرگذار خواهد بود.


مراحل نصب سوله

بعد از ساخت و اجرای پی سوله، مرحله نصب شروع می‌شود که شامل مراحلی است که اجرای آن بسته به حجم پروژه چندین روز طول می‌کشد:


  • نصب ستون‌ها: اولین مرحله از نصب، قرارگیری صحیح ستون‌ها است. ستون‌ها به وسیله جرثقیل طبق نقشه در محل خود قرار می‌گیرند. سپس به کمک پیچ و مهره یا جوش دادن در موقعیت خود تثبیت می‌شوند. مهاربندی بعد از نصب ستون‌ها انجام می‌گیرد.
  • نصب رفترها: وقتی که ستون‌های سوله نصب شدند و مهاربندی انجام گرفت، رفترها را نصب می‌کنند. رفترها به وسیله پیچ و مهره وصل می‌شوند.
  • نصب لاپه و پرلین: برای نصب پرلین‌های پیک و استرات‌های لبه بام، در زمان نصب رفترها، آن‌ها باید در محل نصب محکم نگه داشته شوند. با جاسازی صحیح پرلین‌ها، دو پرلین یا لاپه در بین رفترهای سقف قرار می‌گیرند.

برای اطلاعات بیشتر و انتخاب نوع سوله مناسب با نیاز خود می توانید با متخصصان این زمینه در گروه صنعتی آسمان فلز مشورت کنید.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.